Sajtóközlemény

2017. október 18.

A mindennapok különösen nagy kockázattal járó, komoly veszélyforrást jelentő területe a közlekedés. Habár a jogalkotó büntetőjogi eszközökkel is törekszik a közlekedés biztonságának garantálására, a közlekedésben részt vevők életének és testi épségének védelmére, ennek ellenére nem telik el úgy nap, hogy a híradásoknak ne lenne témája egy-egy közlekedési baleset vagy haláleset.

2017. október 16.

A Budai Központi Kerületi Bíróság 2017. szeptember 18-án három hónappal meghosszabbította M. Richárd házi őrizetét és elrendelte a mozgásának nyomkövetővel történő ellenőrzését. A Fővárosi Törvényszék 2017. október 11-én meghozott másodfokú végzésével helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését.

2017. október 4.

Ma folytatódott a Voldemort-ügyként ismert, költségvetési csalás kísérletével és más bűncselekményekkel vádolt E. Zsolt és társainak büntetőpere.

2017. szeptember 27.

A Fővárosi Törvényszék 2017. szeptember 27-én újra kezdte a T. Viktor András ellen hivatali befolyással üzérkedés bűntette miatt indult büntetőügy tárgyalását.

2017. szeptember 27.

A XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróságon 2017. szeptember 27-én megkezdődött az a tárgyalássorozat, amelyben a vádlottakat folytatólagosan, bűnszervezetben, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolja az ügyészség.

2017. szeptember 21.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2017. szeptember 20-án megkezdődött az a tárgyalássorozat, amelyben az ügyészség a vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekményre elkövetett hamis tanúzás bűntettével vádolja.

2017. szeptember 20.

A Budai Központi Kerületi Bíróság 2017. szeptember 18-án három hónappal meghosszabbította M. Richárd házi őrizetét és elrendelte a mozgásának nyomkövetővel történő ellenőrzését.

2017. szeptember 19.

2017. szeptember 19-én egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint szerelemféltésből megfojtotta az élettársát. A bíróság az előzetes letartóztatást az igazságügyi megfigyelő és elmegyógyító intézetben, más néven az IMEI-ben rendelte végrehajtani.

2017. szeptember 15.

A Fővárosi Törvényszék 2017. szeptember 15-én kihirdetett elsőfokú ítéletében megállapította, hogy a Ripost Média Kft. és a New Wave Media Group Zrt. a ripost.hu és az origo.hu weboldalakon, 2017.

2017. szeptember 14.

Egy összetett, számos problémát felvonultató gazdasági per idő- és munkaigénye lényegesen nagyobb egy átlagosnak tekinthető polgári per, kiváltképp pedig egy egyszerűsített eljárásban történő bíróság elé állítás időtartalmánál. A Buda-Cash felszámolója által SAXO Bank A/S ellen indított gazdasági peres eljárás pedig egy különösen komplex ügyet takar.