Vonzó munkahely a Fővárosi Törvényszék

Idén szeptemberben immár sokadik alkalommal képviseltette magát állásbörzéken a Fővárosi Törvényszék (továbbiakban: FT). 2015 óta számtalan ilyen jellegű eseményen jelentünk meg, hogy közvetlenebb módon teremtsünk kapcsolatot a lehetséges munkavállalókkal. A személyes találkozás ugyanis alkalmat ad a bizalom kiépítésére, arra, hogy a pályázók a Törvényszéket ne egy személytelen, megközelíthetetlen intézménynek képzeljék el, hanem ideális munkahelynek. A szeptemberi három börze helyszínén több mint félezren érdeklődtek az FT információs asztalánál, ahol a jelenlévő munkatársak teljes körű felvilágosítást nyújtottak az álláslehetőségeinkről.

Az állásbörzéknek köszönhetően megismerkedtünk több állásközvetítő irodával, akikkel együttműködve lehetőségünk volt még több rendezvényen megjelenni, illetve reményeink szerint segítségükkel – az elérhető álláshelyeink gyorsabb és hatékonyabb betöltéséhez – az álláskeresők kompetencia alapú kiválasztása is megvalósulhat.

Tapasztalataink alapján időről időre egyre többen vesznek részt ezeken az eseményeken és egyre többen érdeklődnek az FT kínálta álláslehetőségek iránt. Ennek egyik fő oka a bírósági szervezetben dolgozó igazságügyi alkalmazottak részére nemrég megvalósult illetménynövekedés, illetve az FT családbarát munkahely jellege, mely minden alkalommal vonzónak bizonyult a helyszínen megjelent álláskeresők körében.

Az új közigazgatási perrendtartásról szóló törvény hatályba lépésével több középfokú iskolai végzettséggel vagy szakképzettséggel betölthető álláshely válik elérhetővé az FT-n, ezért is nagy öröm számunkra, hogy a börzék alkalmával a szervezeten belül jelenleg hiányszakmának számító területekre is találunk jelentkezőket. A legutóbbi rendezvényeken például az eddigiekhez képest többen rendelkeztek gépíró, vagy informatikus végzettséggel. De ugyanígy keresünk pályázókat belső ellenőr, tisztviselő, bírósági ügyintéző, írnok, kezelőirodai alkalmazott, vízvezeték-, illetve villanyszerelő munkakörökbe is. Sikerként értékeljük továbbá, hogy a közfoglalkoztatásból kikerülő munkavállalók is bizalommal fordulnak hozzánk és szívesebben keresik a Törvényszéket, mint más közintézményt.

A jövőbeni terveink között szerepel további állásbörzék látogatása, hogy a toborzások alkalmával megtalálhassuk a Törvényszék eredményes működését elősegítő potenciális munkatársakat.

CsatolmányMéret
1.5 MB
1.18 MB
963.21 KB
1.01 MB
952.38 KB
1.19 MB
975.67 KB