A Fővárosi Törvényszék közérdekű közleménye

A Fővárosi Törvényszék Információs Szolgálatánál tett sorozatos bejelentések alapján az alább ismertetett jelenségre hívjuk fel figyelmüket, egyúttal kérve, hogy ha hasonló eset történik Önökkel, akkor fokozott óvatossággal szíveskedjenek eljárni:

Egy magát legtöbbször Tóth Ferencnek vagy Tóth Dénesnek nevező személy 2019. május havától rendszeresen telefonon keres meg embereket és magát fővárosi törvényszéki (fővárosi bírósági) végrehajtónak kiadva  olyan tartozás azonnali megfizetésére szólítja fel a hívott felet, melynek létéről a hívott fél rendszerint nem tud. Állítja, hogy ha a hívott fél aznap nem fizet, akkor lakására végrehajtókat fog küldeni értéktárgyak azonnali lefoglalása végett és rendőri intézkedést is kilátásba helyez. Az ügyről további tájékoztatást arra hivatkozással kérdésre sem hajlandó adni, hogy részleteket nincs joga közölni.

Tájékoztatom Önöket, hogy Tóth Ferenc, illetve Tóth Dénes nevű végrehajtó, vagy végrehajtó-helyettes nem dolgozik, és soha nem is dolgozott a Fővárosi Törvényszéki Végrehajtók Irodájában.

Amennyiben hasonló eset történik Önökkel, úgy Ügyfélfogadási időben személyesen győződjenek meg arról, hogy indult-e Önökkel szemben végrehajtási eljárás.

Egyúttal tájékoztatjuk Önöket, hogy a Fővárosi Törvényszék az ügyben hivatalos úton a szükséges intézkedéseket megtette.