Bíróságok Napja és nyári ítélkezési szünet a Fővárosi Törvényszéken, valamint a kerületi bíróságokon

2021. július 15-e, azaz a Bíróságok Napja munkaszüneti nap a bírák és az igazságügyi alkalmazottak számára. Ezen a napon minden bíróság zárva lesz, a Fővárosi Törvényszéken és szervezeti egységeinél az ügyfélfogadás e napon szünetel.

A Bíróságok Napján kezdődő nyári ítélkezési szünet 2021. július 15-től 2021. augusztus 20-ig tart.

Az ítélkezési szünet alatt a kezelőirodai ügyfélfogadás időtartama változatlan, ezen kívül a bíróság polgári- és büntetőbírói, továbbá szabálysértési, végrehajtási és vezetői ügyeletet is biztosít.

2021. július 15. és július 16. napján mind a Fővárosi Törvényszék Információs Szolgálata, mind pedig a Fővárosi Törvényszék Ügyfélközpontjának Infopultja zárva lesz. 2021. július 19-től július 23-ig úgy az Információs Szolgálat, mint az Infopult nyitva tart. Ezt követően az Információs Szolgálat egészen 2021. augusztus 20-ig bezár, az Infopult azonban nyáron is fogadja az ügyfeleket.

A gyorsabb, várakozásmentes ügyintézés érdekében azt javasoljuk ügyfeleinknek, hogy a kezelőirodákban és az Információs Szolgálatnál éljenek az előzetes időpontfoglalás lehetőségével. Regisztrációs link: https://fovarositorvenyszek.birosag.hu/20201014/elozetes-regisztracio-iratbetekintes

A nyári ítélkezési szünetet követő első munkanap: 2021. augusztus 23.