Szabályos a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság eljárása a PDSZ által indított eljárásban

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) 2019. május 16-án érkeztetett beadványában azzal fordult a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz (Bíróság), hogy állapítsa meg a 2019. május 29-re tervezett munkabeszüntetés idején nyújtandó még elégséges szolgáltatás mértékét és feltételeit. A PDSZ a Bírósághoz benyújtott kérelmében a még elégséges szolgáltatás mértékét és feltételeit az alábbiak szerint kérte meghatározni: a sztrájk idején minden fenntartó működési területén valósuljon meg a gyermekek felügyelete, a sztrájkban részt vevők személyi biztonsága és a köznevelési intézmények vagyonának megóvása érdekében legyen együttműködés a tankerületek, a köznevelési intézmények és a sztrájkbizottságok között, továbbá ne sérüljön a munkavállalók sztrájkhoz való joga. Az ügy előzménye, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének nem sikerült megállapodnia a budapesti tankerületi központokkal a tervezett sztrájk idején is biztosítani szükséges még elégséges szolgáltatás mértékéről és feltételeiről.