A magyar nemzet méltóságát sértő kifejezések miatt állapított meg sérelemdíjat a bíróság

D. Zoltán és társa felperesek 2018. december 7-én terjesztettek elő keresetet a Fővárosi Törvényszéken a HVG Kiadó Zrt. alperessel szemben. A felperesek annak megállapítását kérték, hogy az alperes megsértette a magyar nemzet közösségéhez való tartozáshoz fűződő személyiségi jogukat azzal, hogy az általa kiadott hvg.hu oldalon közzétett, s Tóta W. Árpád által írt "Magyar ember nem lop, csak kalandozik" című cikkben az alábbi kijelentések szerepelnek: "büdös magyar migránsok", "magyar banditák". A felperesek kérték arra kötelezni az alperest, hogy távolítsa el a cikkből a kifogásolt kifejezéseket, továbbá kérték elégtételadásra és fejenként 200.000 forint sérelemdíj megfizetésére is kötelezni az alperest. A felperesek keresetüket azzal indokolták, hogy a kormány tevékenységének kritikájával foglalkozó cikk szerzője írásában feleslegesen használt a magyar nemzet méltóságát sértő kifejezéseket.