Tárgyalási jegyzék (2021.07.12.-16.)

Kedves Látogatóink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Fővárosi Törvényszék elnökének a veszélyhelyzet idején a bírósági épületekben tartózkodás főbb szabályairól szóló 2021.El.II.B.14/2. számú intézkedése értelmében a következőképp módosul a nyilvános eljárási cselekmények újságírókat és hallgatóságot érintő szabályozása.

„15. §
(1)          A tárgyalótermek korlátozott befogadóképessége miatt a fokozott érdeklődésre számot tartó tárgyalásokon a bíróság az épületeibe való be- és kilépés, valamint a tárgyalás rendjének megtartása érdekében kötelező előzetes regisztrációt rendelhet el. Az így elrendelt regisztrációs kötelezettségről a bíróság a helyben szokásos módon, azaz a honlapján (https://fovarositorvenyszek.birosag.hu) keresztül tájékoztatja az állampolgárokat, valamint a sajtó képviselőit. A regisztrációs felhívások a honlap Híreink rovatában, valamint a Sajtóközlemények rovatba feltöltött úgynevezett tárgyalási jegyzékekben jelennek meg.
(2)          A regisztrációk minden esetben a felhívásban szereplő határidőig terjeszthetők elő az fthallgatosag@birosag.hu e-mail-címen. A hallgatóság tagjai és a sajtó képviselői az előzetes regisztrációhoz kötött nyilvános eljárási cselekményeken a Fővárosi Törvényszék Sajtóosztályának visszaigazolását követően vehetnek részt.”

A továbbiakban tehát kizárólag akkor kell a sajtó képviselőinek, valamint a hallgatóság tagjainak regisztrációs kérelemmel fordulniuk az FT Sajtóosztályához, ha a tárgyalási jegyzékben egy adott tárgyalás adatainál a kötelező előjelentkezésre vonatkozó figyelmeztetés olvasható. A regisztrációs kötelezettségre vonatkozó felhívás minden esetben szerepel a tárgyalási jegyzékben.

Megértésüket köszönjük.