Előkészítő ülés volt a Kapás utcai emberölés ügyében

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben egy nőt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és információs rendszer vagy adat megsértésének vétségével vádolnak.

A vádirat szerint a nő és élettársa egy Kapás utcai lakásban éltek. A vádlott az ismeretségük kezdetétől fogva féltékeny volt a férfi családi és baráti kapcsolataira, emiatt gyakran veszekedtek. A nő azt feltételezve, hogy a sértett megcsalja őt, engedély nélkül belépett a férfi felhasználói fiókjába az egyik közösségi oldalon, majd áttanulmányozta a sértett ismerőseivel folytatott magánbeszélgetéseit és azok egy részéről fényképeket is készített.

A párkapcsolatuk egyre inkább megromlott, e miatt a férfi szakítani akart a nővel, aki azonban különböző indokokkal, fenyegetésekkel manipulálta őt. Miután a terhelt fizikailag is bántalmazta a sértettet, a férfi úgy döntött, hogy végleg elhagyja az élettársát, azonban ezt előre nem közölte vele. Mikor a nő észlelte, hogy a férfi a személyes dolgait elvitte és elköltözött a közös lakásukból, találkozóra hívta őt a történtek megbeszélésére.

A férfi 2021. február 1-jén megjelent a Kapás utcai lakásban, ahol meg nem állapítható előzményeket követően a nő egy késsel, majd egy baltával rátámadt és többször megszúrta, megütötte őt ezekkel az eszközökkel. A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen életét vesztette. A vádlott ezt követően felhívta az apját, akinek elmondta, hogy megölte a sértettet és öngyilkosságot tervez elkövetni. A terhelt apja értesítette a rendőrséget, akik a nőt a fürdőkádban találták meg a nyakán, illetve a csuklóján ejtett szúrt sérülésekkel, amelyek egyike sem ért ütő- vagy verőeret.

A mai előkészítő ülésen a terhelt beismerte a bűnösségét, azonban a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le, ezért a bíróság az ügyet tárgyalásra utalta. A védő többek között a korábban elkészített igazságügyi elmeorvos szakértői vélemény kiegészítését, valamint neurológus-, pszichiáter-, illetve klinikofarmakológus szakértő kirendelését indítványozta az ügyben.

Az eljárás május 19-én a vádlott és szakértők meghallgatásával folytatódik.