Két kábítószer-kereskedelem miatt indult ügyben is előkészítő ülést tartott ma a bíróság

Két előkészítő ülés is volt ma a Fővárosi Törvényszéken, amelyekben az ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat összesen öt személlyel szemben.

Az egyik ügyben az I. rendű terhelt és felesége – a II. rendű vádlott – egy, többek között a lakásán, illetve a józsefvárosi szépségszalonjában is drogot áruló személy részére adott el kokaint. A III. rendű vádlott ugyanezen személy részére amfetamint értékesített. A kábítószer-kereskedésbe a viszonteladó személy bevonta kollégáját, a szépségszalonban dolgozó IV. rendű vádlottat is.

Az ügyészség az I. és II. rendű terheltet bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, míg a III. és IV. rendű vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja.

A másik eljárásban a terhelt rendszeres haszonszerzés végett különféle kábítószerek kereskedelmével foglalkozott Budapesten. A marihuánát, kokaint és amfetamint ismeretlen forrásból szerezte be, tartózkodási helyén tárolta, illetve jellemzően ott értékesítette a fogyasztók részére. A férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emeltek vádat.

A terheltek egyike sem ismerte be bűnösségét, így mindkét eljárásban tárgyalásra utalták az ügyet. A többvádlottas esetben a bíróság ma megkezdte a tárgyalást, amely során meghallgatta a vádlottakat, akik közül csak a III. és IV. rendű tett vallomást.

A következő tárgyalási nap 2023. június 29-én lesz, amely napon a bíróság tanúk meghallgatását tervezi.

A másik büntetőügy 2023. június 21-én folytatódik a vádlott és tanúk meghallgatásával.