Sajtóközlemény

2020. október 27.

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott abban a büntetőügyben, amelyben a vádlottat többrendbeli, különböző mértékű kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, többrendbeli üzletszerűen elkövetett sikkasztás, többrendbeli ügyvédi visszaélés, befolyással üzérkedés bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja az ügyészség. Az okozott kár a vádirat szerint kb.

2020. október 21.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott abban a büntetőügyben, amelyben az ügyészség szexuális erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, kifosztás bűntettével, valamint kábítószer birtoklásának vétségével vádol egy férfit.

2020. október 21.

A Fővárosi Törvényszék 2 év – végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki arcul ütött egy embert, aki ennek következtében elesett, beverte a fejét és életveszélyes koponya sérüléseket szenvedett. A sértett később a kórházban korábbi betegségei következtében elhunyt, a halála és a sérülései között nem volt okozati összefüggés.

2020. október 16.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság jogerősen – vagyonelkobzás és kártérítési kötelezettség mellett – 1 év 11 hónap börtönbüntetésre, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a vádlottat, aki ellen összesen 26 rendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

2020. október 15.

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott abban a büntetőügyben, amelyben a terheltet tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés és gyermekpornográfia bűntettével, valamint aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja az ügyészség.

2020. október 15.

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott abban a büntetőügyben, amelyben az ügyészség négy személyt vádol társtettesként üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntettével.

2020. október 14.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság elsőfokon 5 év 10 hónap börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a vádlottat, aki ellen bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntette és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.