Sajtóközlemény

2023. december 5.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú nem jogerős ítéletével nyolc év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, akit emberölés bűntettével vádolt az ügyészség. A bíróság rendelkezett arról is, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

2023. december 5.

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott egy fiatalkorú férfi ügyében, akit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádol az ügyészség.

2023. november 30.

A Fővárosi Törvényszék 2023. november 29-én nem jogerős döntésével 8 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, akit emberölés bűntettének kísérletével és kifosztás bűntettével vádolt az ügyészség.

2023. november 30.

A Fővárosi Törvényszék 2023. november 29-én elsőfokon – halmazati büntetésül – 4 év börtönbüntetésre, 260.000 forint pénzbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki korábban elnöki tisztséget töltött be egy nemzetiségi önkormányzatban.

2023. november 30.

A Fővárosi Törvényszék 2023. november 29-én előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben 16 személyt többek között különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztással, jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással, hivatali visszaéléssel, közokirat-hamisítással és számvitel rendjének megsértésével vádolnak.

2023. november 29.

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben egy nőt 6 rendbeli gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban – 1 esetben felbujtóként – elkövetett vesztegetéssel, felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással és felbujtóként, folytatólagosan, szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás vétsé

2023. november 28.

A Fővárosi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokon kiszabott 2 év fegyházbüntetést és 2 év közügyektől eltiltást annak a férfinak az ügyében, akivel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt volt folyamatban eljárás.

2023. november 27.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság hamis vád bűntette miatt 2 év 4 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélt egy különös visszaeső terheltet, akit kizárt a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből. A bíróság egyúttal elrendelte a vádlottal szemben más ügyben jogerősen kiszabott 1 év 2 hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.