Sajtóközlemény

2022. július 1.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokon 1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett –börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte azt a férfit, akit 4 rendbeli emberölés előkészületének bűntettével vádolt az ügyészség. A bíróság a vádlottal szemben pártfogó felügyeletet is elrendelt.

2022. június 29.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokon 12 év – fiatalkorúak bv. intézetében letöltendő – börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, akit emberölés bűntettének kísérletével, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntettével és folytatólagosan elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolt az ügyészség.

2022. június 28.

A Fővárosi Törvényszék megismételt eljárás során elutasította a perújítást abban a büntetőügyben, amelyben két férfit társtettesként elkövetett emberölés bűntettével vádoltak.

2022. június 24.

A Fővárosi Törvényszék pénteken elhalasztotta az előkészítő ülést abban a büntetőügyben, amelyben az I. rendű terheltet felbujtóként előre kitervelten, nyereségvágyból és aljas indokból elkövetett emberölés bűntettével, a II. és III. rendű terhelteket pedig ezen bűncselekmény társtetteseként vádolja az ügyészég.

2022. június 23.

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott egy férfinak az ügyében, akit többek között kényszermunka bűntettével vádol az ügyészség.

2022. június 23.

A Fővárosi Törvényszék (FT) elrendelte annak a brazil állampolgárságú férfinak az ideiglenes kiadatási letartóztatását, akivel szemben a Curitibai Bíróság bocsátott ki nemzetközi elfogatóparancsot.

2022. június 22.

Nagy érdeklődés övezte a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának Civil- és Cégnapját, amelyet dr. Orosz Gabriella, a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumának vezetője nyitott meg a Nádor utcában. A koronavírus-világjárvány miatt két év kényszerszünet után megtartott eseményen másfélszer többen szerettek volna részt venni, mint ahány férőhelyet biztosítani tudott a bíróság.