Sajtóközlemény

2022. december 8.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott abban a büntetőügyben, amelyben egy férfit súlyos testi sértést okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és közúti veszélyeztetés bűntettével vádol az ügyészség.

2022. december 8.

A Fővárosi Törvényszék többek között kényszermunka bűntette miatt bűnösnek mondta ki azt a férfit, aki koldulásra kényszerítette a feleségét.

2022. december 7.

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott abban a büntetőügyben, amelyben egy férfit többek között életveszélyt okozó testi sértés, személyi szabadság megsértésének, rongálás és magánlaksértés bűntettével, valamint garázdaság vétségével, míg társát rongálás és garázdaság vétségével vádol az ügyészség.

2022. december 6.

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben egy férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádol az ügyészség.

2022. december 2.

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott abban a büntetőügyben, amelyben az I. és II. rendű vádlottat többek között hivatali vesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés bűntettével, a III. rendűt többek között hivatali helyzettel visszaélésre irányuló vesztegetés, befolyás vásárlás bűntettével, a IV.

2022. november 30.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben két férfit több rendbeli lopás bűntettével, valamint lopás vétségével vádolnak.

2022. november 29.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2 év – 5 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélt egy nőt és egy férfit a jövedéki adózásról szóló törvényben előírt feltétel hiányában jövedéki termék forgalomba hozatalával, üzletszerűen elkövetett jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt.

2022. november 25.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a mai napon elsőfokon 2 év fegyházbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt, míg egy másikat garázdaság vétsége miatt marasztalt el és 375.000 forint pénzbüntetést szabott ki rá.