Sajtóközlemény

2021. július 16.

A Budai Központi Kerületi Bíróság legfeljebb hat hónap időtartamra – 2022. január 14-ig – elrendelte az előzetes kényszergyógykezelését annak a férfinak, akit többek között védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítanak. A bíróság egyidejűleg megszüntette a terhelt letartóztatását és elrendelte elmeállapotának megfigyelését.

2021. július 16.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2021. augusztus 15-ig – elrendelte annak a házaspárnak a letartóztatását, akiket többek között több rendbeli hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítanak. Harmadik társuk vonatkozásában a távoltartás elrendelésére irányuló ügyészségi indítványt elutasította a bíróság.

2021. július 14.

A Fővárosi Törvényszék (továbbiakban: FT) meghozta elsőfokú ítéletét egy jelentős értékre, felfegyverkezve és csoportosan elkövetett rablás, valamint testi sértés kísérlete és kábítószer birtoklás miatt indult büntetőügyben. Mindhárom vádlottat letöltendő szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélte az FT.

2021. július 13.

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletével felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre, pénzbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a terheltet.

2021. július 12.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság gyorsított eljárásban ítélt el egy férfit, akit súlyos testi sértés kísérletével vádolt az ügyészség.

2021. július 9.

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott abban az ügyben, amelyben egy férfit életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádol az ügyészség.

2021. július 8.

Kedves Látogatóink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Fővárosi Törvényszék elnökének a veszélyhelyzet idején a bírósági épületekben tartózkodás főbb szabályairól szóló 2021.El.II.B.14/2. számú intézkedése értelmében a következőképp módosul a nyilvános eljárási cselekmények újságírókat és hallgatóságot érintő szabályozása.

2021. július 7.

A Fővárosi Törvényszék 8 év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, akit emberölés kísérletével, valamint kiskorú veszélyeztetésével vádolt az ügyészség.

2021. július 7.

Egy fővárosi törvényszéki bíró ítélkező tevékenységének törvény szerinti értékelése eredményének nyilvánosságra kerülését követően számos, a bíróság rendelkezésére álló tényeknek, adatoknak, dokumentumoknak ellentmondó állítás jelent meg egyes sajtótermékekben.

2021. július 2.

A Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal – 2021. október 2-ig – meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén.