Sajtóközlemény

2019. október 18.

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott abban a büntetőügyben, amelyben az I. rendű vádlottat azzal vádolják, hogy vagyonának megszerzése érdekében megölte nagyapját, majd annak holttestét egy garázsban rejtette el. Az I. rendű vádlott ezt követően egyik ismerősével, a nagyapjával közel azonos korú II.

2019. október 17.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, akit többek között azzal vádoltak, hogy a Népligetben szexuális indíttatásból súlyosan bántalmazott egy nőt, aki az őt ért sérülések következtében az életét vesztette.

2019. október 16.

Az ügyészség és a vádlottak között létrejött egyezség alapján jogerős ítéletet hirdetett a Fővárosi Törvényszék (FT) abban a büntetőügyben, amelyben a vádlottakat többrendbeli gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettével vádolta az ügyészség.

2019. október 15.

A Fővárosi Törvényszék a mai napon előkészítő ülést tartott a budapesti M2-M4 metróvonalakon közlekedő metrószerelvények beszerzésére kiírt közbeszerzési pályázat befolyásolása miatt indult büntetőügyben, amelyben a Központi Nyomozó Főügyészség a vádlottakat gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntettével vádolja, amit a I

2019. október 11.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság – a Fővárosi Törvényszék elnökének engedélyével – az Országos Bírósági Hivatal Bírósági Közvetítés Országos Programjának keretében 2019. október 1-től Közvetítői Ügyelet indított.

2019. október 9.

A mai napon megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken (FT) annak a férfinak a tárgyalása, akit azzal vádolnak, hogy 2018 novemberében Óbudán több lövéssel megölte lánya élettársának anyját.

2019. október 8.

A Budai Központi Kerületi Bíróság 2019. október 6-án egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2019 júniusában és augusztusában a budapesti Széll Kálmán téren járókelőkre támadt.

2019. október 7.

A Fővárosi Törvényszék október 7-én előkészítő ülést tartott abban a büntetőügyben, amelyben a Fővárosi Főügyészség azzal vádolja a terheltet, hogy 2013. szeptember 25-én Soroksáron megtámadta, bántalmazta és megerőszakolta a szokásos esti futóedzését végző sértettet, majd a lelepleződés elkerülése érdekében a nála lévő kötéllel megfojtotta őt.