Sajtóközlemény

2019. december 6.

A Fővárosi Törvényszék 2019. december 5-én húsz év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki 2018 novemberében előre megfontolt szándékkal több lövéssel megölte lánya élettársának anyját Óbudán.

2019. december 4.

A Fővárosi Törvényszék 2019. december 3-án az előkészítő ülést követő tárgyaláson tíz hónap – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, akit az ügyészség hivatali vesztegetés bűntettével vádolt.

2019. december 3.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülés során 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki társaival együtt telefonhívásaikkal ismeretlen idős embereket tévesztett meg azért, hogy pénzüket és értékeiket megszerezze.

2019. november 29.

A vallási közösségek még 2020. január 6-ig kérhetik kedvezményes feltételekkel egyházkénti nyilvántartásba vételüket a bíróságtól.

2019. november 29.

A Fővárosi Törvényszék (FT) 2019. november 28-án másodfokú ítéletet hirdetett abban a büntetőügyben, amelyben négy férfit azzal vádoltak, hogy 2015 nyarán egy külföldi nővel szemben szexuális erőszakot követtek el a Népligetben.

2019. november 27.

Az előkészítő ülés keretében a vádlott a vádirat ismertetését követően úgy nyilatkozott, hogy az ügyben már korábban hosszú tartamú szabadságvesztésre ítélt személyek nem az ő biztatására cselekedtek, tehát a bűncselekmény elkövetését nem ismerte be és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem. Hangsúlyozta, hogy az ügy valamennyi tárgyalásán személyesen jelen szeretne lenni.

2019. november 26.

A Fővárosi Törvényszéken előkészítő ülés keretében meghallgatták az ötödrendű vádlottat, aki – hasonlóan a már korábban meghallgatott társaihoz – a bűncselekmény elkövetését nem ismerte be és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem.

2019. november 25.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2019. december 24-ig – elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy Ferencvárosban kollégiumba és éttermekbe besurranva mobiltelefonokat, készpénzt, személyes iratokat és egyéb értékeket tulajdonított el.