Sajtóközlemény

2021. október 21.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben a terheltet 2 rendbeli, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás, valamint 1 rendbeli kifosztás bűntettével vádolta az ügyészség.

2021. október 20.

A Budai Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott egy olyan büntetőügyben, amelyben az ügyészség kilenc személyt jelentős kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett bűncselekménnyel és más bűncselekményekkel vádol.

2021. október 19.

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben többek között bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más bűncselekmények elkövetésével vádol az ügyészség hat férfit és egy nőt.

2021. október 15.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében – halmazati büntetésül – életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a többszörös visszaeső férfit, akit aljas célból elkövetett emberöléssel, szexuális erőszakkal és kifosztással vádolt az ügyészség. A bíróság rendelkezése szerint a terhelt legkorábban 35 év után bocsátható feltételes szabadságra.

2021. október 14.

A Fővárosi Törvényszék (FT) jogerősen különböző mértékű javítóintézeti nevelésre és börtönbüntetésre ítélt négy terheltet, akiket rablás bűntettével vádoltak.

2021. október 13.

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést és tárgyalást tartott egy büntetőügyben, amelyben a terheltet a bűncselekmény elhárításra idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják.

2021. október 12.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülést és tárgyalást tartott abban a büntetőügyben, amelyben a vádlottat szexuális erőszak bűntettével vádolják.

2021. október 8.

Elsőfokú ítéletet hirdetett a Fővárosi Törvényszék abban a büntetőügyben, amelyben a terheltet különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint állatkínzás bűntettével vádolta az ügyészség.