„A jogi pálya és a bírói szakma képes lexikona” - Marketingdíjat kapott a birosag.hu Az Év Honlapja pályázatán

Különdíjat kapott kormányzati kategóriában az Országos Bírósági Hivatal weboldala Az Év Honlapja pályázaton. 
A Magyar Marketing Szövetség 18. alkalommal szervezte meg a versenyt. Az idei megmérettetésre 26 kategóriában 183 pályamű érkezett.  A kormányzati oldalak kategóriában többek között minisztériumi weboldalak, háttérintézmények, kormányhivatalok nevezhettek. 

A rangos elismerést dr. Vajas Sándor, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese vette át.  A szakmai zsűri értékelése szerint a birosag.hu a jogi pálya és a bírói szakma képes lexikona, amely az átlagemberek számára is érthetővé teszi az Országos Bírósági Hivatal működését. Külön elismerték, hogy az OBH honlapja egy sokak által kevésbé ismert területet hoz közelebb az emberekhez. 

Az OBH honlapja 2018 novemberében újult meg. A fő tervezési, kialakítási szempontok közé tartozott a kezelhetőség, az oldalon történő könnyű eligazodás, az igényes kivitelezés és az újszerű technológiák alkalmazása. 
A megújult birosag.hu csaknem megnégyszerezte a látogatók számát. Míg korábban az évi 1 milliót sem érte el a felhasználók száma, addig a 2018 november 18. óta eltelt évben 3,7 millióra nőtt a látogatók száma.
A megújult birosag.hu az ügyfelek körében is rendkívül népszerű, a leglátogatottabb oldalak közé tartoznak többek között a nyomtatványokat és elektronikus űrlapokat tartalmazó aloldalak, valamint a bíróságkereső funkció is.

A sikeres birosag.hu az online tájékoztatás magas színvonalát teszi lehetővé, amely az elektronikus ügyintézés térnyerésének időszakában elengedhetetlen. A Digitális Bíróság projekt keretében a jövőben is tovább folytatódik az ügyfelek online támogatása, újabb segédletek, támogató anyagok közérthető formában segítik az egyszerűbb hozzáférést a bíróságokhoz.

Az OBH elsőként indult a 2011-ben alapított Az Év Honlapja versenyen. A megmérettetésen a szakmai zsűri az ország legjobb honlapjait, kreatív és digitális megoldásait, applikációit, valamint influencer és közösségi kampányait keresi. Az értékelés során fontos szempont a design, a felhasználói elégedettség és élmény, kategóriának megfelelő tartalom, a kreativitás és a felhasználó eszközéhez alkalmazkodó rugalmas webdizájn.